20201004_Mols-bjerge-kaempe-parasolhat 20201004_Mols-bjerge-kaempe-parasolhat

Mols Bjerge MTB og svampe

Efterårsferien brugte vi i sommerhus i og omkring Mols bjerge. Vi har fundet det perfekte sommerhus til vores familie. Et lejet sommerhus der ligger lige ved foden af Mols bjerge, og samtidig kun et par 100 meter fra Strandkaer strand og 2 km til Mols laboratoriet.

Målet med denne tur var primært at komme rundt i Mols bjerge på MTB og gåben, og se noget af den natur og kulturhistorie som området er kendt for. Bl.a. områdets dødishuller er meget karakteristiske. En dag cyklede vi til Agri Baunehøj, der med sine 137 meter over havet, er det højeste punkt i Mols bjerge. Vi parkerede cyklerne ved grusvejen, og gik af små stier til toppen. Herfra kunne vi nyde den smukke udsigt med havvand på 3 sider, mod syd, øst og vest. Videre på turen cyklede og gik vi til Trehøje, som er 3 ikoniske gravhøje lige efter hinanden. Børnene hyggede sig med at løbe op og ned af stierne på højene, og ved en af områdets mange enebærbuske holdt vi turens sidste pause, inden vi igen cyklede tilbage til sommerhuset.  

Flere af eftermiddagene brugte vi i Mols bjerge, tæt på sommerhuset, hvor vi plukkede en del svampe, af arten stor kæmpeparasolhat. En fin spisesvamp, synes vi. Svampens hat er stor og skællet, og på stokken sidder en løs ring. Flere af dem vi fandt havde så stor hat, at den fyldte en hel stegepande. Vi vender hatten i æg og rasp/mel, og steger den så på panden. Det smager skønt, og konsistensen bliver lidt som kylling. Undersøg altid nærmere med en svampeguide, inden du kaster dig ud i at spise svampe.

Ved Femmøller gik vi tit aftentur ved stranden, samt cyklede ture til områdets mange gamle vandmøller. Disse er hyggelige og fortæller lidt historien. Klart et besøg værd, hvis man alligevel cykler eller vandre rundt.

Vi nåede også en tur til det ca. 700 år gamle forsvarsværk, Kalø slotsruin. Fra parkeringspladsen er der en gåtur på ca. 1,5 km ud til slotsruinen. Et spændende stykke historie, og så endda med smuk udsigt. Undervejs fandt vi mange markchampignoner, som fint kunne bruges til aftensmaden.

Et dejligt område som vi kommer tilbage til gang på gang.

Et lille tip…prøv appen “Natureventyr” som flere steder på Fyn har guides til naturvandringer med eventyr for børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *