20200801_Svinoe-kajak 20200801_Svinoe-kajak

Kano, kajak, hyben og bålmad på Svinø

Først i august tog vi, som så mange andre år, en tur til Svinø for at padle kano på fjorden, og sove i telt. Min lokale kajakklub har en grund på Svinø, som medlemmerne kan bruge. Grunden ligger tæt på både p-plads og “stranden”. Dette tilbud har vi haft glæde af mange gange.

Den første dag slog vi telt op og bagte lækre nybagte boller på vores Dutch Oven (bålgryde). Der tændes op i bålet, og når der er nok gløder, sættes Dutch Oven i bålet, med både gløder under gryden og ovenpå gryden. Dermed får man en perfekt varmefordeling, så bollerne eller andet får en god varmefordeling. Surdejen havde vi forberedt hjemmefra. Oven på et godt måltid mad sov vi godt i teltet.

Næste morgen spiste vi morgenmad i solen, hvorefter planen var at padle en tur i kano på Dybsø fjord. Vejret var smukt med sol og kun lidt vind, og vi satte kanoen i ved Svinø’s lille havn. Børn og voksne satte sig i kanoen, og startede ud langs svinø rende, hvor strømmen til tider er stærk. Vi blev på Svinø-siden indtil strømmen var aftagende, hvorefter vi krydses over mod Dybsø og de fladvandede overdrev, hvor vi skulle spise middagsmad. I dette område er der mange insekter i vandret og derfor masser at opleve for børn og voksne. Vi holdte en god lang pause med spise og legepause på “stranden” på Dybsø. Derefter gik turen tilbage til Svinø, hvor der blev sovet til middag på stranden.

Hen på eftermiddagen kom vores venner, og der skulle holdes fødselsdagsfest. Så der blev tændt op i bålet og der blev fremtryllet den lækreste bålmad.

Imens maden blev tilberedt gik alle børn og barnlige sjæle til vandet og der blev badet, leget i kajakker, snorklet og dykket. Man skal have respekt for strømmen mellem Svinø og Dybsø, men jeg må indrømme at strømmen er sjov at lege i. At hoppe i fra bådebroen, og lade sig drive med strømmen til den aftager, ja det blev der brugt meget tid på. Ellers fik alle børn en tur i kajakkerne, og der blev bygget sandslotte og leget på stranden og i vandet.

Da aftensmaden var klar, var alle rene og klar til fest. Ud på natten hoppede vi i soveposerne i teltet, for at være klar til en ny dag.

Efter morgenmaden og inden vi kørte hjem, blev der plukket hyben, på de mange hybenrosenbuske, som var klar til høst. Vi elsker hybenmarmelade og hybensmoothies, så depoterne skulle fyldes op.

TIP: Det har altid irriteret mig at skulle bruge lang tid på at ordne hyben, men næringsværdien og smagen har alligevel fået mig til omhyggeligt at tage kernerne ud med en ske, en efter en. Men for nogle år tilbage fandt min bedre halvdel en metode som bare virker…Man skæret stilken af og halverer hybene. Derefter blendes de let, hældes i en skål med vand, og vupti, alle kernerne flyder ovenpå, så de let kan fjernes med en ske. Den metode har vi brugt lige siden.

Fedt at kunne kombinere friluftsliv og sanketur. Hver gang vi tager en portion marmelade frem eller en portion frosne hyben op af fryseren, ja så kommer vi alle til at tænke på den dag i august, hvor vi var ved Svinø.

God tur !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *