20241027_Sjælland-graeskarskaering-vaerktoej 20241027_Sjælland-graeskarskaering-vaerktoej

Hjemmelavet græskarkniv

Halloween har de seneste år udviklet sig til noget af en festdag for børnene. Hygge, uhygge, slik og masser af dejligt samvær med venner og familie, har gjort denne tradition til noget helt særligt. Her lidt aktiviteter i forbindelse med græskarskæring.

Lav din egen græskarkniv

Når der skal skæres græskar har vi enten brugt en dolk eller en smørkniv. Dolken har den fordel at den er både spids, skarp og god at holde på. Men hvis den smutter, går det udover de små børnefingre. Derfor har vi afprøvet forskellige andre knive som franskbrødkniv og smørkniv. Mange af de knive vi afprøvede fungerede ok for os voksne, men for børnene var knivene svære at styre, de var dumme at holde på og det var bare et spørgsmål om tid før en kom til skade.

Derfor lagde vi hovedet i blød og lavede vores egne små save.

Du skakl bruge: 1 stk. gammel stiksavsklinke og 1. stk. afbarket afskåret gren som håndtag. Savkligen bankes ned i grenstumpen, og vupti…du har en fin lille sav, som er sikker for selv de mindste børn.

Hvad bruger man græskarkerner til?

Husk at tage græskarkerner fra til tørring og/eller ristning, når du udhuler græskar. Vi tørrer græskarkernerne, så vi har kerner til at plante ud i haven næste forår. Og som lidt lækkert fyld på supper mv., så rister vi en del kerner, så vi har lækker topping til efterårets lækre supper. Vi bruger denne opstrift: https://www.alt.dk/mad/sadan-rister-du-de-perfekte-graskarkerner/3159032

God fornøjelse !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *